Tyhjä tynnyri kolisee eniten

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku ”Tyhjä tynnyri kolisee eniten” tarkoittaa, että ihmiset, joilla ei ole paljon sanottavaa tai tietoa, puhuvat yleensä eniten ja äänekkäimmin.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Tyhjä tynnyri kolisee eniten” historia juontaa juurensa vanhaan kansanviisauteen ja kokemusperäiseen havaintoon. Sananlasku tarkoittaa, että ihmiset, jotka ovat vähiten päteviä tai tietävät vähiten aiheesta, puhuvat usein eniten tai äänekkäimmin.

Sananlaskun alkuperä liittyy todennäköisesti tynnyreihin, jotka olivat aikoinaan yleisiä säilytysastioita. Täysi tynnyri on painava ja hiljainen, kun taas tyhjä tynnyri on kevyt ja aiheuttaa ääntä kolisemalla. Tämä vertauskuvallinen sananlasku kuvaa ihmisten käyttäytymistä ja sitä, miten ne, joilla on vähiten tietoa tai osaamista, usein yrittävät kompensoida sitä puhumalla paljon tai äänekkäästi.

Sananlasku on levinnyt eri kulttuureihin ja se on tullut osaksi kansanperinnettä. Sitä käytetään edelleen nykypäivänä kuvaamaan tilanteita, joissa henkilö, jolla on vähiten tietoa tai taitoa, yrittää näyttää pätevältä tai äänekkäältä.

Sananlaskun kategoriat