Parempi on vähän onnea kuin paljon onnettomuutta.

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku tarkoittaa, että on parempi saada vähän onnea tai menestystä elämässä kuin kokea paljon epäonnea tai vastoinkäymisiä.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Parempi on vähän onnea kuin paljon onnettomuutta” historia juontaa juurensa suomalaiseen kansanperinteeseen. Sananlaskut ovat olleet osa suullista perinnettä jo vuosisatojen ajan, ja ne ovat välittyneet sukupolvelta toiselle suullisesti. Sananlaskut ovat lyhyitä, tiiviitä lauseita, jotka sisältävät jonkinlaisen opetuksen tai viisauden.

”Parempi on vähän onnea kuin paljon onnettomuutta” -sanonta korostaa onnen merkitystä elämässä. Se viestittää, että pienikin onni ja hyvä tuuri ovat arvokkaampia kuin suuri määrä epäonnea ja vastoinkäymisiä. Sanonta kannustaa arvostamaan ja iloitsemaan pienistäkin onnen hetkistä, sillä ne voivat tuoda enemmän iloa ja tyytyväisyyttä kuin suuret saavutukset tai materiaaliset asiat.

Sananlaskun alkuperästä tai tarkasta taustasta ei ole tietoa, mutta se on todennäköisesti syntynyt kansan keskuudessa ja välittynyt suullisesti sukupolvelta toiselle. Sananlaskut ovat olleet tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja ne ovat välittäneet viisautta ja opetuksia eri elämänalueilta.

Sananlaskun kategoriat