Parempi on säästää kuin tuhlata.

Mitä se tarkoittaa?

Säästäminen on parempi vaihtoehto kuin tuhlaaminen.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Parempi on säästää kuin tuhlata” historia juontaa juurensa antiikin aikaan. Jo antiikin Kreikassa ja Roomassa oli tunnettuja filosofeja ja kirjailijoita, kuten Platon ja Seneca, jotka korostivat säästäväisyyden ja kohtuullisuuden merkitystä elämässä.

Sananlasku on myös osa Raamatun opetuksia. Esimerkiksi Uudessa testamentissa Jeesus opettaa opetuslapsilleen taloudellista viisautta ja kehottaa heitä olemaan tuhlaamatta omaisuuttaan.

Sananlasku ”Parempi on säästää kuin tuhlata” on sittemmin levinnyt eri kulttuureihin ja se on tullut osaksi monien kansojen perinteistä viisautta. Sananlasku korostaa säästäväisyyden ja harkitsevuuden merkitystä taloudellisessa toiminnassa ja elämässä yleensä. Se kannustaa ihmisiä olemaan tuhlaamatta resurssejaan ja varojaan, vaan sen sijaan säästämään ja käyttämään niitä viisaasti ja harkiten.

Sananlasku on säilynyt ajankohtaisena ja sen opetus on edelleen relevantti nykypäivänä, jolloin taloudellinen vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat yhä tärkeämpiä arvoja.

Sananlaskun kategoriat