Parempi on olla varovainen kuin katua myöhemmin.

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku tarkoittaa, että on parempi olla varovainen ja harkita päätöksiä huolellisesti etukäteen, jotta välttyy myöhemmin katumaan tekemättömiä tai huonosti harkittuja päätöksiä.

Sananlaskun historia

Sananlaskun historia on pitkä ja monimuotoinen. Sananlaskut ovat olleet osa ihmisten kulttuuria ja perinnettä jo tuhansien vuosien ajan. Niitä on käytetty eri kulttuureissa ja eri aikakausina opetuksen ja viisauden välittämiseen.

Sananlaskut ovat usein lyhyitä ja ytimekkäitä lauseita, jotka sisältävät jonkinlaisen opetuksen tai viisauden. Ne voivat käsitellä erilaisia aiheita, kuten elämää, rakkautta, työtä, luontoa tai moraalia. Sananlaskut voivat olla myös humoristisia tai ironisia.

Sananlaskujen alkuperä on usein vaikea jäljittää, sillä ne ovat usein suullista perinnettä ja niitä on kerrottu ja muokattu sukupolvelta toiselle. Sananlaskut voivat myös vaihdella eri kielten ja kulttuurien välillä, vaikka niissä olisikin samankaltaisia teemoja.

”Parempi on olla varovainen kuin katua myöhemmin” on yksi esimerkki sananlaskusta, joka korostaa varovaisuuden ja harkinnan tärkeyttä. Tämä sananlasku voi olla peräisin monesta eri kulttuurista ja se voi olla muokattu eri muotoihin eri aikakausina. Sananlasku voi olla myös osa laajempaa tarinaa tai opetusta.

Sananlaskun kategoriat