Mitä vanhempi sitä viisaampi.

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku ”Mitä vanhempi sitä viisaampi” tarkoittaa, että yleensä ihmiset kerryttävät elämänkokemusta ja oppivat asioita vanhetessaan, mikä voi johtaa viisauden lisääntymiseen.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Mitä vanhempi sitä viisaampi” historia juontaa juurensa antiikin Kreikkaan. Antiikin kreikkalaiset filosofit ja viisaat, kuten Sokrates ja Platon, korostivat vanhuuden arvostamista ja viisauden kertymistä iän myötä. He uskoivat, että elämänkokemus ja oppiminen tapahtuvat ajan myötä, ja että vanhemmilla ihmisillä on enemmän tietoa ja viisautta ja siksi heitä tulisi kunnioittaa ja kuunnella.

Tämä ajatus siirtyi myös roomalaiseen kulttuuriin, ja sieltä edelleen keskiajan Eurooppaan. Keskiajalla vanhempien ihmisten viisaus ja kokemus olivat erityisen arvostettuja, ja heitä pidettiin yhteisön tärkeinä neuvonantajina ja opettajina.

Sananlasku ”Mitä vanhempi sitä viisaampi” on siten syntynyt tästä ajatuksesta ja se on kulkenut sukupolvelta toiselle. Se korostaa vanhempien ihmisten arvostamista ja heidän kokemuksensa ja viisautensa hyödyntämistä.