Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku tarkoittaa, että jos jättää jotain huonoa tai epämiellyttävää taakseen, voi löytää jotain parempaa tai miellyttävämpää edestään.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää” historia juontaa juurensa antiikin Kreikkaan. Kreikkalaisessa tarustossa kerrotaan tarinaa Odysseuksesta, joka oli sotaretkellä Troijaa vastaan. Odysseus jätti kotimaansa Ithakan taakseen ja lähti sotaan, mutta matkallaan hän kohtasi monia vaikeuksia ja seikkailuja.

Tarinaan liittyy myös Odysseuksen vaimo Penelope, joka odotti miehensä paluuta kotiin. Penelope joutui kohtaamaan monia kosijoita, jotka yrittivät saada hänet luopumaan toivosta Odysseuksen paluusta. Penelope kuitenkin pysyi uskollisena miehelleen ja jätti kosijat taakseen.

Sananlasku ”Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää” viittaa siis siihen, että kun jättää jotain taakseen, voi löytää jotain parempaa tai arvokkaampaa edestään. Se kannustaa ihmisiä olemaan luopumatta toivosta vaikeuksien edessä ja uskomaan, että parempi tulevaisuus odottaa.

Sananlaskun kategoriat