Kun sydän on jäinen, sanat ovat teräviä

Mitä se tarkoittaa?

Sana ”sanat” viittaa tässä tapauksessa ihmisen puhumaan tai kirjoitettuun ilmaisuun. Sananlasku tarkoittaa, että kun henkilön sydän on kylmä tai tunteeton, hänen sanansa voivat olla teräviä tai loukkaavia. Tämä sananlasku korostaa, että ihmisen tunteet ja mieliala voivat vaikuttaa siihen, miten hän ilmaisee itseään ja miten hän kohtelee muita ihmisiä.

Sananlaskun historia

Sananlaskun historia juontaa juurensa antiikin aikaan. Antiikin Kreikassa ja Roomassa oli tapana käyttää sananlaskuja ja mietelauseita opetuksellisina välineinä. Näitä sananlaskuja käytettiin usein moraalisten tai filosofisten opetusten välittämiseen.

Sananlasku ”Kun sydän on jäinen, sanat ovat teräviä” on yksi näistä antiikin aikaisista sananlaskuista. Se kuvaa tilannetta, jossa henkilön tunteet tai mieliala vaikuttavat hänen puheeseensa. Jos henkilön sydän on kylmä tai jäinen, hänen sanansa voivat olla teräviä tai loukkaavia.

Sananlasku on säilynyt ja levinnyt eri kulttuureihin ja kielialueille eri aikakausina. Se on osa kansanperinnettä ja kulttuuriperintöä, ja sitä käytetään edelleen opetuksellisena välineenä ja ilmaisuna eri yhteyksissä.

Sananlaskun kategoriat