Joka nauraa viimeksi, nauraa parhaiten.

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku tarkoittaa, että henkilö, joka nauraa viimeksi, nauraa eniten tai parhaiten. Tämä voi viitata tilanteeseen, jossa joku saa viimeisen sanan tai voittaa lopulta jonkin asian, vaikka aluksi olisi ollut vaikeuksia tai epäonnistumisia.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Joka nauraa viimeksi, nauraa parhaiten” historia juontaa juurensa antiikin Kreikkaan. Alun perin sananlasku kuului ”Ο γελών εσχάτος γελά” (O gelon eschatos gela), mikä tarkoittaa suomeksi ”Se, joka nauraa viimeisenä, nauraa parhaiten”. Sananlasku esiintyy muun muassa Aristoteleen teoksessa ”Nikomakhoksen etiikka”.

Sananlasku on myöhemmin levinnyt eri kulttuureihin ja kielialueille eri muodoissaan. Se on saanut erilaisia tulkintoja ja sovelluksia eri yhteyksissä. Sananlasku viittaa yleisesti siihen, että lopulta voittaa tai menestyy se, joka kestää vastoinkäymiset ja vastaa haasteisiin viimeisenä.

Sananlasku on säilynyt suosittuna ja käytetyssä sananlaskuna eri kielissä ja kulttuureissa, ja se on edelleen osa kansanviisautta ja elämänviisautta.

Sananlaskun kategoriat