Rikkinäinen kello on oikeassa kahdesti päivässä

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku tarkoittaa yleensä lyhyttä ja tiivistä lausetta, joka sisältää jonkin elämänviisauden tai opetuksen. Tässä tapauksessa sananlasku tarkoittaa, että vaikka kello olisi rikkinäinen eikä näyttäisi oikeaa aikaa, se voi silti olla oikeassa kahdesti päivässä. Tämä voi symboloida sitä, että vaikka joku olisi väärässä tai epäonnistuisi usein, hän voi silti joskus osua oikeaan tai onnistua.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Rikkinäinen kello on oikeassa kahdesti päivässä” alkuperä on epäselvä, mutta se on yleisesti tunnettu sanonta, joka tarkoittaa, että vaikka jokin asia tai henkilö voi olla viallinen tai epätäydellinen, se voi silti olla oikeassa tai onnistua satunnaisesti.

Sananlasku perustuu mekaanisiin kelloihin, jotka toimivat kellonajan mukaan, vaikka ne olisivatkin rikki. Vaikka kello ei toimisi oikein tai sen viisarit olisivat pysähtyneet, se näyttää silti oikean ajan kahdesti päivässä, kun viisarit ovat oikeassa asennossa.

Sananlaskua käytetään usein kuvaamaan tilannetta, jossa jokin henkilö tai asia voi olla oikeassa tai onnistua satunnaisesti, vaikka yleisesti ottaen se olisi viallinen tai epäluotettava. Se voi myös viitata siihen, että vaikka jokin henkilö tai asia olisi väärässä suurimman osan ajasta, hän voi silti olla oikeassa satunnaisesti.

Sananlasku on yleisesti tunnettu ja sitä käytetään eri kielissä eri muodoissa. Se on osa kansanviisautta ja sitä käytetään usein puhekielessä ja kirjallisuudessa.