Parempi on olla avoin uusille mahdollisuuksille kuin sulkea ovet.

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku tarkoittaa, että on parempi olla avoin uusille mahdollisuuksille ja mahdollisuuksien hyödyntämiselle kuin sulkea ovet ja rajoittaa itsensä.

Sananlaskun historia

Sananlaskun historiaa on vaikea jäljittää tarkasti, mutta sananlaskut ovat olleet osa ihmisten kulttuuria ja perinteitä jo tuhansien vuosien ajan eri puolilla maailmaa. Ne ovat usein syntyneet kansan suusta ja välittyneet suullisen perinteen kautta sukupolvelta toiselle.

Sananlaskut ovat usein lyhyitä ja ytimekkäitä lauseita, jotka sisältävät viisauksia, neuvoja tai opetuksia elämästä. Ne voivat olla peräisin esimerkiksi Raamatusta, antiikin filosofeilta tai kansanperinteestä. Sananlaskut ovat usein kiteytettyjä kokemuksia ja viisauksia, jotka ovat osoittautuneet todeksi eri tilanteissa.

”Parempi on olla avoin uusille mahdollisuuksille kuin sulkea ovet” -sanonta korostaa avoimuuden ja mahdollisuuksien hyödyntämisen tärkeyttä elämässä. Se kannustaa olemaan valmis ottamaan vastaan uusia tilaisuuksia ja mahdollisuuksia sen sijaan, että sulkeutuisi vanhoihin tapoihin ja ajatuksiin.

Sananlaskun kategoriat