Ei ole kiire, ellei kiire tule.

Mitä se tarkoittaa?

Sananlasku ”Ei ole kiire, ellei kiire tule” tarkoittaa, että ei ole tarvetta kiirehtiä tai stressata, ellei ole todellista syytä tai painetta tehdä niin. Se kehottaa olemaan rauhallinen ja pitämään asiat hallinnassa, kunnes on tarpeen toimia nopeasti tai tehokkaasti.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Ei ole kiire, ellei kiire tule” historia on vaikea jäljittää tarkasti, koska sananlaskut ovat usein suullista perinnettä ja niiden alkuperä voi olla hämärän peitossa. Tämä sananlasku on kuitenkin hyvin tunnettu ja sitä käytetään usein ilmaisemaan, että ei kannata hätäillä tai tehdä asioita turhaan ennen kuin on tarpeen.

Sananlaskun alkuperä voi olla peräisin vanhoista kansanviisauksista tai tarinoista, joissa korostetaan maltillisuutta ja harkintaa. Se voi myös olla peräisin käytännön kokemuksesta, jossa on huomattu, että monet asiat hoituvat itsestään ajan kanssa eikä niitä tarvitse kiirehtiä.

Sananlasku on yleisesti käytössä suomen kielessä ja se on vakiintunut osaksi suomalaista sananlaskuperinnettä. Sitä käytetään erilaisissa tilanteissa, kun halutaan korostaa rauhallisuutta ja harkintaa.

Sananlaskun kategoriat