Kun sydän on täynnä, silmät vuotavat

Mitä se tarkoittaa?

Sana ”sanonta” tarkoittaa lyhyttä ja ytimekästä lausetta tai ilmaisua, joka sisältää jonkinlaisen opetuksen tai viisauden. Sananlaskut ovat yleensä perinteisiä ja niitä on käytetty jo pitkään eri kulttuureissa. Ne voivat sisältää vertauskuvia, metaforia tai konkreettisia esimerkkejä. Sananlaskut voivat opettaa elämänviisautta, antaa neuvoja tai kuvata ihmisten käyttäytymistä tai luonnetta.

Sananlaskun historia

Sananlaskun ”Kun sydän on täynnä, silmät vuotavat” historia juontaa juurensa antiikin Kreikkaan. Kreikkalaisessa mytologiassa kerrotaan tarinaa Prometheuksesta, joka varasti jumalilta tulen ja antoi sen ihmisille. Jumalat rankaisivat Prometheusta sitomalla hänet kallioon ja lähettämällä kotka syömään hänen maksansa päivittäin. Tarinan mukaan Prometheuksen maksan uudistui joka päivä, joten hän joutui kokemaan kivun uudestaan ja uudestaan.

Sananlasku ”Kun sydän on täynnä, silmät vuotavat” viittaa tähän tarinaan ja tarkoittaa, että kun ihminen kokee voimakkaita tunteita, kuten surua tai tuskaa, se voi saada hänet itkemään. Sananlasku kuvaa siis sitä, miten tunteet voivat vaikuttaa fyysiseen kehoon.